részletes rendelőkereső

Hírek

nov27
Polarizált fényterápiával a felső légúti betegségek ellen
Ősszel és télen nem csupán a fényhiány okozta rossz hangulat, fáradékonyság, ingerlékenység keserítheti meg a hétköznapokat, hanem az erre az időszakra jellemző felső légúti betegségek is. Az 1980-as években azonban egy magyar kutató, Fenyő Márta felfedezte, hogy a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápia az élő szervezetre kedvező hatásokat gyakorol – ennek a teljes testfelületre kiterjesztett változata pedig a humán alkalmazás esetében jelentős mértékben serkenti a szervezet öngyógyító képességét. Ez a felfedezés a tapasztalatok szerint kiválóan alkalmazható a felső légúti problémák kezelésére is.
tovább
nov26
Ön tudja miért vannak várólisták az egészségügyben?
A CT- vagy MR-vizsgálatra érkező, várólistás betegek közel kétharmada nincs tisztában a várólisták kialakulásának okával. Sokan azt gondolják, hogy a vizsgálatokért fizető betegek is hosszabbítják a sorban állást, holott ennek épp az ellenkezője igaz – derül ki a Diagnoscan Magyarország piackutatásából, amelyet a szolgáltató 254 CT- vagy MR-vizsgálatra előjegyzéssel várakozó páciens körében végzett.
tovább
okt31
Diagnosztikai várólisták: a rák nem vár
Hónapokat is késhet a daganatos betegségek diagnózisa és kezelése a várólisták miatt: az akár 1-2 hónapos CT és akár 2-6 hónapos MR várakozás elfogadhatatlan, ahogyan az is, hogy a körülmények a magánellátásba kényszerítsék a betegeket, akik ezzel elveszítik a vizsgálatokhoz nekik járó tb támogatást – szögezte le Lakos István, a rákbetegeket képviselő Gyógyulj Velünk Egyesület elnöke egy budapesti szakmai konferenciát követően.
tovább
okt29
Csökkenthetők-e a várólisták?
Egyre nagyobb az igény a magán egészségügyi diagnosztikai szolgáltatásokra, amit magyaráz, hogy amíg az állami ellátás keretében CT vizsgálatra 2-10 hetet, MR vizsgálatra pedig 2-6 hónapot kell várni, addig magán ellátásban minden vizsgálat néhány nap alatt elérhető – hangzott el a Napi Gazdaság szerdai budapesti konferenciáján.
tovább
okt22
Világhírű magyar találmány az őszi depresszió és fáradékonyság ellen
Kutatások szerint minden tízedik hazai lakos szenved az őszi-téli időszakban jelentkező depressziós tünetektől. A Sensolite fényágy – a tapasztalatok alapján - egyedülálló módon lehet képes az őszi-téli mentális problémákat kezelni. A teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia a stressz, a szorongás oldásában, valamint az alvászavar, a pánikbetegség és a depresszió kezelésében is segíthet, melyet több ezer elégedett páciens is megerősít.
tovább
okt16
5+3 bérlet akció a Sensolite Gyógycentrumokban!
A Sensolite Gyógycentrumok most kihagyhatatlan ajánlattal várják az érdeklődőket! Az őszi-téli időszakra való tekintettel, a vendégek három területen, (az immunerősítés, a felső légúti betegségek, valamint a mentális egyensúly megőrzése és fenntartása) próbálhatják ki a Sensolite fényágy jótékony hatásait. 5 alkalmas bérlet vásárlása esetén ugyanis most 3 kezelést ajándékba kapnak, amennyiben feliratkoznak az alábbi oldalak egyikén.
tovább
okt07
Az V. Interdiszciplináris Orvosi Hetilap Konferencia (201.4. október 17-18.)
Az Orvosi Hetilap, hazánk meghatározó magyar nyelvű szakmai folyóirata idén október 17-18. között rendezi éves továbbképző, pontszerző rendezvényét, Budapesten. Aktuális témák: biztosítás-orvostan, bőrgyógyászat, diabetológia, endokrinológia, klinikai vizsgálatok szervezése, marketing és magánegészségügy, szemészet, szülészet-nőgyógyászat.
tovább
sze14
Egészségügyi szakirányú továbbképzések indultak 2014. szeptemberében a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán.
Még bekapcsolódhat az alábbi másoddiplomás képzésekbe, melyekről részleteket olvashat a képzések után található linkeken:
tovább
sze08
Regisztráljon a DRportal.hu-ra, majd keresse postaládájában a Med. et Jur. folyóiratot!
Mintegy 10 ezer magyar orvos már regisztrált, látogassa Ön is a DRportal.hu-t, az egyik legnagyobb, kizárólag orvosok és gyógyszerészek számára látogatható weboldalt. Most az első 300 szeptember végéig regisztráló szakember garantáltan és ingyenesen kapja meg a Med. et Jur. Magazint.
tovább
jún27
Megnyílt az ország legmodernebb magán MR-központja
Az ország legmodernebb magán MR, mammográfia, röntgen és ultrahang diagnosztikai központját nyitotta meg a Diagnoscan Magyarország Budapesten a Bank Centerben.
tovább
nov09
Tudta, hogy 2012. január elsejétől - az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően - kormányrendelet feltételként írja elő a dokumentum meglétét meglévő ingatlanok adás-vételéhez vagy tartós bérbeadásához?
Az energetikai tanúsítvány egy műszaki dokumentum, mely hitelesen tanúsítja, hogy az adott épület energiafogyasztása, energiafelhasználása a jogszabályban meghatározott skálán mely kategóriába esik.
tovább
nov07
A VILÁG EGYIK ELSŐ PHILIPS MULTIVA 1,5T MR-BERENDEZÉSÉT ÁLLÍTOTTÁK BE GYŐRÖTT
2013. november 7. - Új Philips Multiva 1,5 T MR-berendezést helyeztek üzembe a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban működő Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika) központban.
tovább
okt30
Éjszakai MR-vizsgálatokkal rövidíti a várólistákat a Diagnoscan Magyarország, A Euromedic Diagnosztika a továbbiakban Diagnoscan Magyarország néven folytatja munkáját.
Jelenleg akár több hónapig is várniuk kell a betegeknek az MR vizsgálatra. Ezt a súlyos problémát enyhítheti, hogy országszerte öt központjában végez el soron kívüli MR vizsgálatokat november 9-én és 16-án éjjel a Diagnoscan Magyarország (korábbi nevén Euromedic Diagnosztika). A képalkotó diagnosztikával foglalkozó egészségügyi szolgáltató a kezdeményezésnek köszönhetően 250 hellyel csökkenti az MR várólistákat.
tovább
sze12
Az Orvosi Hetilap, hazánk meghatározó orvosi szaklapja idén is megszervezi az Orvosi Hetilap Interdiszciplináris Konferenciát Budapesten
Konferencia Időpont: 2013. október 18-19. (péntek egész nap, szombat délelőtt) Helyszín: Hotel NOVOTEL Budapest Centrum **** 1088 Budapest, Rákóczi út 43–45.
tovább
már12
Mit árulhat az orvos a betegének?
Szigorú a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai kódexe az orvosok termékforgalmazásával összefüggésben: gyakorlatilag a praxis mellett folytatott csaknem minden piaci tevékenység ütközhet etikai normába, igaz, többnyire csak akkor, ha megállapítható, hogy az orvos nem jóhiszeműen vagy nem tisztességesen járt el.
tovább
aug19
Egyre nagyobb figyelmet szentelünk egészségünknek
Az elmúlt években megfigyelt tendencia, amely szerint a lakosság egyre nagyobb figyelmet szentel saját és családja egészségének, az elmúlt hónapokban is folytatódott.
tovább
már27
Marketingkommunikáció. A legjobb befektetés.
A kisvállalatok, de még a közepes nagyságrendűek is nagyon kevés erőforrást fordítanak a marketingkommunikációra. Sokan vagyunk, akik úgy gondoljuk, ha van egy jó termékünk projektünk, az önmagában elegendő a sikerhez.
tovább
feb19
Milyen társasági formát válasszanak a most induló orvosvállalkozók?
A működés megkezdé­sének feltétele a megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervé­nek jogerős engedélye vagy hatósági bi­zonyítványa.
tovább
feb13
Praxisváltás: kétszázmillió forint pályázattal
Vissza nem térítendő támogatás a fiatal háziorvosok pályakezdéséhez. Praxisjog vásárlására akár négymillió, a berendezésre maximum egymillió forint igényelhető.
tovább
feb03
Praxisok: jóval kevesebb a pénz az ideálisnál
A háziorvosi rendelők bérköltségeiken tudnak a legtöbbet spórolni Dr. Borsi Éva elnök tájékoztatása szerint.
tovább
jan31
Nincs probléma Debrecenben az orvosi rendelőkkel
Debreceni orvosi rendelők tisztasága elfogadható, a debreceni önkormányzat vizsgálata alapján. Felnőtt-, és gyermekorvosi, illetve néhány fogorvosi praxist vizsgáltak át.
tovább
Sok beteg fizetne a gyorsabb diagnózisért
Akár hosszabb utazást is vállalna és fizetne is a CT-, MR-vizsgálatra váró betegek jelentős része, ha gyorsabban sorra kerülhetne, sokuknak ugyanakkor téves elképzelése van arról, mennyibe kerül valójában egy fizetős képalkotó diagnosztikai vizsgálat – derült ki a Diagnoscan Magyarország piackutatásából, amelyet a szolgáltató 254 CT- vagy MR-vizsgálatra előjegyzéssel várakozó páciens körében végzett.
tovább
Vissza a lap tetejére