Jogász szakértő

Jogi szaktanácsadás

Egészségügyi jogi tevékenység-Dr. Varga Antal

Az egészségügyi szolgáltatási tevékenységet szerteágazó jogszabályi háttér szabályozza. A szabályoknak szigorúan meg kell felelni, hiszen az egészségügyi tevékenység kiemelten ellenőrzött terület, a szabályok megsértése komoly anyagi, erkölcsi és adott esetben büntetőjogi hátránnyal járhat.

Az egészségügy számos szereplője részére kínálunk jogi tanácsadást legyen szó akár magánpraxis megnyitásáról, az üzemeltetéséhez szükséges engedélyeztetési eljárások lebonyolításában való közreműködésről, vagy egy orvostechnikai eszközhöz szükséges gazdasági, jogi tanácsadásról.

Az egészségügyi szolgáltatások során keletkezett hibák egyre több peres eljárást indukálnak. A páciensek több információval rendelkeznek, jogaik érvényesítésére egyre többször kérik jogász segítségét. A bírói gyakorlat az egyre magasabb összegű kártérítések irányába mutat.

A szakszerű ügyvédi képviselet műhibaperek, jogviták esetében az egészségügyi intézmények számára elengedhetetlen. A kár mértékének csökkentése, vagy akár a büntetőjogi felelősség elkerüléséhez speciális jogi szaktudás szükséges, amelyet orvosszakértői támogatás is kiegészít. Az egészségügyi témájú jogviták során a megfelelő kommunikáció is kiemelt szempont, hiszen ezek az ügyek sokszor sajtónyilvánosság előtt zajlanak. A másik fél álláspontját is szem előtt tartó kommunikáció, közvetítés elősegíti adott esetben a peren kívüli egyesség létrejöttét, így az eljárás lerövidül, kisebb anyagi megterheléssel és kárral jár.

Szolgáltatásaink:

Önkormányzati, állami, magántulajdonban lévő egészségügyi intézmények, szervezetek, szolgáltatók; orvostechnikai eszközgyártó cégek, orvosi rendelők, magánpraxist folytató orvosok részére jogi, gazdasági szaktanácsadás.

  • vállalkozási környezet kialakítása;
  • engedélyeztetési eljárások lebonyolítása/képviselet;
  • tevékenység folytatásához szükséges jogi dokumentáció elkészítése;
  • gazdasági tanácsadás;
  • peres képviselet;
  • tanácsadás a végzett tevékenységgel összefüggő jogszerű kommunikációban (reklám, marketing)


Vissza a lap tetejére